Q / A med Andreas Steenberg

Jeg går langs husmurene ved Christiansborg. Solen skinner og jeg kigger på kanalerne, livet, ja København. Det er som om stenene i husmurene snakker til mig, deler deres historie. Og jeg tænker at ”indenfor og i murene er der sgu nok mange gode historier”. 

Jeg og min familie er på vej til at mødes med Andreas Steenberg indenfor murene. Andreas er medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Vi er blevet inviteret til en lille snak omkring min og min families situation (som nu ikke er aktuel mere). Vi ankommer til den store trappe og hovedindgang. Vi ser Minister Pind og Forsvarsministeren, spændende.

Vi kommer lidt for tidligt og sidder nedenfor og venter. Vi fornemmer vi er i centrum af det hele. Mennesker kommer og går. Kendte og ukendte. Igen meget spændende.

Andreas kommer ned og henter os ved indgangen og byder os velkommen med hans sædvanlige simple og menneskelige facon. Vi er i Maj 2017. Vi så faktisk Andreas ved en tidligere lejlighed i 2016, så han er ikke helt ukendt. Andreas har lovet os en quick tour på Christiansborg og en kaffe. Vi ser selve Folketingssalen, vi ser den første statskasse, mens Andreas siger hej til alle på hans vej. Vi ender nede i Snapstinget, hvor vi for en dejlig kom kaffe.

Vi fornemmer en vis stolthed hos Andreas over at vise vores Christiansborg. Vi føler at han er stolt over at arbejde på Borgen. Lidt af de samme fornemmelser går igen i hans Q&A.

Andreas har svaret på vores 7 Q&A +/-.

Hvor der du fra og hvor er du vokset op?
Jeg er vokset op i Randers.

Forestil dig at du er 20 år (igen). Hvordan ville du så sig dig selv som 35-årig?
Da jeg var 20 år var jeg allerede aktiv i politik og drømte om at blive medlem af Folketinget. Det er jeg blevet, så det er en drøm, som går i opfyldelse. Dengang og i dag er jeg stor beundrer af store statsmænd som Churchill, Mandela og andre som har skrevet sig ind i historien med store bedrifter for demokrati, fred og menneskerettigheder.

Hvordan ser du dig selv som professionel? Eller rettere hvis du selv kunne vælge hvad ville du så beskæftige dig med?
Jeg kan selv vælge og har valgt at arbejde med politik. Det har jeg valgt fordi jeg gerne vil gøre mit til at Danmark og verden går i demokratisk, moderne og optimistisk retning og ikke vælger at lade sig styre af frygt og nationalisme
Hvad gør dig glad og hvad beskæftiger du dig med i din fritid (udover politik)?
Mine børn gør mig glad. De to er det bedste i mit liv.

Hvordan ser du dig selv i Danmark i dag?
Danmark som resten af verden er udfordret på økonomi, flygtninge, klima og mangel på job. Jeg synes vi alder os styre af frygten og afvikler rettigheder, bygger mure og lukker os inde. Det tror jeg ikke på løser noget.

Hvordan ser du dig selv eller håbet at se dig selv i Danmark om 25 år?
Jeg håber at mine børn er vokset op og er lykkelige. Det er det vigtigste. Så håber jeg også at jeg i mit arbejde har bidraget til at løse nogle af verdens store udfordringer med økonomien, klima og flygtningekrisen.
Hvis du havde et ønske om de danske landsmand hvad kunne det være?
Lad dig styre af håbet, ambitionen og storheden og ikke småligheden og frygten.

Et ønske – hvordan vil du gerne havde verden ser ud i fremtiden?
Jeg ønsker at verdens lande kan sætte egeninteresse og egoisme i baggrunden og finde fælles løsninger som får verden fremad når vi taler om kriserne med økonomi, ufred, flygtninge og social nød.

Mere om Andreas:

 http://www.ft.dk/Folketinget/findMedlem/RVANST.aspx#tab1